Lakimiehemme lyhyt historiikki

Kaikkien tarina alkaa jostain, samoin myös yritysten. Alkupiste voi olla tahtotila tai ihan vain sattumaa.

Vuoden 2010 tienoilla lakimiehemme Heikki oli autellut kavereita ja tuttuja ja suositusten kautta tulleita satunnaisia lakiavun tarvitsijoita muutamien vuosien ajan. Sen verran oli jo juttujakin tullut hoidettua ja jatkuvampia asiakkaita kertynyt, että piti ryhtyä asiallisella tavalla laskuttamaankin niistä. Iso kiitos sysäyksessä kohti pysyvää toimintaa kuuluu Semat Oy:n toimitusjohtaja Jani Rathgeberille, joka suorastaan hoputti perustamaan yrityksen, jota kautta tuottaa palveluita. Jani myös hankki pari ensimmäistä asiakasta.

Mutta mikä nimeksi tuoreelle toimistolle?

Jokainen ollee kuullut amerikkalaisissa elokuvissa lausahduksen ”I will call my lawyer”. Kotimaassa tutumpi olisi ”soitan meidän lakimiehelle”. No tässäpä oli sitten selkeä nimi lakipalveluiden yritykselle ja syntyi lakiasiaintoimisto MeidänLakimies. Tällä nimellä mentiin aika pitkään.

Ensimmäiset 13 vuotta avustajana toimiminen oli sivutoimista ja ehkä enemmäkin harraste, mutta nyttemmin lakipalveluiden tarjoamisesta on muodostunut ihan vakava päätoimi.   Alkoikin olemaan hieman haastavaa kertoa sähköpostiosoitetta, joka piti aina vääntää joko kirjain kerrallaan tai sitten ”se on meidänlakimies.net ilman ä-pisteitä ja loppuun .net eikä .fi”.

1.3.2024 otettiin virallisesti käyttöön uusi Lakitoimisto Lakimiehemme -nimi ja www.lakimiehemme.fi tunnus.

Vaikka nimi vaihtuu, palvelutaso säilyy. Olen aina ollut ja tulen olemaan ylpeä siitä, että kaikkiin toimeksiantoihin panostetaan täysillä aikaa ja vaivaa säästämättä. Siksi lakimiehemme asiakkaat ovatkin poikkeuksetta olleet erittäin tyytyväisiä.

Lakimiehemme Heikki

Tähän on hyvä laittaa pari sanaa myös itsestäni kun tätä tällä hetkellä pääosin yksinään pyöritän.

Kuten yltä käy ilmi, niin olin muissa kuin avustajan töissä aina kesään 2021 saakka. Pääosan työhistoriastani olen hoitanut virkaa liikenteen viranomaisessa. Viranomaisessa ehti vierähtää yhteensä 17 vuotta ja viraston nimi vaihtui Lentoturvallisuushallinto-Ilmailuhallinto-Liikenteen turvallisuus virasto Trafi ja viimeiseksi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Liikenteen viranomaisessa olin useissa eri tehtävissä ja esihenkilönäkin hieman vajaa 10 vuotta.

Viranhoidon lisäksi olen kyllä tehnyt oikeitakin töitä ja hankkinut lisäoppia.

2006-2007 vietin vuoden sotilaslakimiehenä Kosovossa. Vuosi oli erittäin antoisa ja siitä on pelkästään hyviä muistoja.

2007-2008 hain oppia tuomioistuimesta, eli suoritin tuomioistuinharjoittelun Helsingin käräjäoikeudessa. Tästä tuloksena sain myös varatuomarin arvon.

2010 vuoden loppupuolella olin puolen vuoden ajan syyttäjänä ja samalla suoritin apulaissyyttäjän tutkinnon Helsingin syyttäjänvirastossa.

2019 suoritin Suomen Asianajajaliiton asianajajatutkinnon.

Muuhun historiaan mahtuu myös varusmiespalvelus Utissa 1997 – 1998 ja reservin kapteenin arvo.

Eräässä persoonallisuustestissä sain mielestäni kehun: ”Ilmaisee itseään avoimesti ja värikkäästi -toisinaan myös itseään säästämättä. Hyvä ammatti olisi pappi”.

Leppoisa ote ja lupsakkuus on sisäistetty lapsuuden Joensuussa.

Miten tästä eteenpäin?

Vuosien varrelle mahtuu kymmeniä riita- ja rikosasioita. Jos jotain mainitaan, niin on tullut hoidettua kaikkea aika laajalla skaalalla aina seksuaalirikosten ja ihmiskaupan selvittelyistä kuten myös tavanomaisissa henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten istunnoista yksinkertaisiin liikennejuttuihin.

Muutamia vakioyritysasiakkaitakin on toimistomme saanut.

Koetan nyt jatkossa myös kirjoitella tänne mielenkiintoisista tapauksista ja muutenkin mielenkiintoisista asioista hieman aktiivisemmin. Voin luvata, että jo tässä kevään aikana on tiedossa pari oikein mielenkiintoista ratkaisua.

Lue lisää

Scroll to Top